Україна

Заборона на виїзд: майже 30 чиновників не випустили з України


Заборона на виїзд: майже 30 чиновників не випустили з України

Українські держслужбовці можуть перетинати кордон виключно з метою службового відрядження.

Майже 30 українських чиновників не випустили із країни за час дії заборони на виїзд, окрім як у відрядження. Про це повідомив спікер Державної прикордонної служби Андрій Демченко, повідомляє Українська правда.

“За час дії змін, які уряд вніс до правил перетину держкордону громадянами України щодо певної категорії осіб державних службовців, прикордонники не випустили з країни майже 30 осіб”, – зазначив він.

За словами спікера Держприкордонслужби, вони не відповідали умовам перетину держкордону на час дії воєнного стану. Адже для такої категорії осіб визначено можливість перетину кордону виключно у службове відрядження.

“Ще раз хотів би також наголосити, що є і виняток, він стосується жінок і самотніх чоловіків, які можуть виїжджати з України, прямуючи до своїх дітей за кордон або їх супроводжувати”, – нагадав Демченко, зазначивши, що нещодавно Кабінет міністрів розширив цю категорію серед держслужбовців до опікунів, піклувальників та прийомних батьків.

Державні органи продовжують надсилати списки своїх службовців до адміністрації Прикордонної служби. Станом на сьогодні таких листів-списків надійшло понад 2000.

Нагадаємо, 27 січня Кабінет міністрів заборонив виїзд для чиновників усіх рангів за кордон без поважних причин під час війни. Заборона на виїзд за кордон держслужбовців, окрім відрядження, стосується непридатних до військової служби.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button