Україна

За Насірова внесли заставу


За Насірова внесли заставу

Роман Насіров перебував під вартою із 31 жовтня 2022 року. При цьому вперше його затримали ще на початку березня 2017 року за підозрою у зловживанні службовим становищем.

За колишнього голову Державної фіскальної служби України Романа Насірова внесли заставу у понад 55 млн гривень. Про це повідомив Вищий антикорупційний суд у п’ятницю, 24 травня.

Після внесення застави на Насірова поклали наступні процесуальні обов’язки до 7 липня поточного року:

  • прибувати за викликом до суду, а в разі неможливості прибуття за викликом у призначений строк – заздалегідь повідомити про це суд;
  • не залишати межі Києва без дозволу суду;
  • повідомляти суд про зміну місця свого проживання;
  • утримуватись від спілкування із визначеними в ухвалі суду особами;
  • здати на зберігання до відповідних органів державної влади усі свої паспорти громадянина України для виїзду за кордон, службовий паспорт, інші документи, що дають право на виїзд з України та в’їзд в Україну, окрім паспорта громадянина України;
  • носити електронний засіб контролю.

У суді нагадали, що Роман Насіров перебував під вартою із 31 жовтня 2022 року. При цьому вперше його затримали ще на початку березня 2017 року за підозрою у зловживанні службовим становищем. Зокрема в отриманні хабаря в розмірі 722 млн гривень.

Тоді суд заарештував Насірова з заставою в 100 млн гривень, яку було внесено 16 березня. Його випустили з СІЗО. Однак справу продовжили прослуховувати у ВАКС. У жовтні 2022 року суд знову його заарештував. Заставу призначили у розмірі понад 523 млн гривень, але поступово її розмір зменшували.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button