Україна

За добу відбулося 33 бойові зіткнення – Генштаб


За добу відбулося 33 бойові зіткнення - Генштаб

Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському й Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Генеральний штаб ЗСУ опублікував нові дані щодо російського вторгнення станом на вечір середи, 2 серпня.

“Протягом доби Російська Федерація завдала чергового авіаційного удару іранськими ударними БпЛА типу Shahed по Україні. Силами та засобами Повітряних Сил у взаємодії із протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України знищено 23 ударних БпЛА. Ворог завдав 5 ракетних, 86 авіаційних ударів та здійснив 36 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. На жаль, є постраждалі серед цивільного населення”, – йдеться у вечірньоу зведенні Генштабу.

Повідомляється, що протягом доби відбулося 33 бойові зіткнення.

На Бахмутському напрямку ворог здійснив безуспішні спроби відновити втрачені позиції західніше Курдюмівки, південніше Андріївки та західніше Кліщіївки Донецької області.

На Мар’їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районі міста Мар’їнка.

На Шахтарському напрямку ворог здійснив безуспішні спроби відновити втрачене положення на захід від Старомайорського і на північ від Урожайного.

На Запорізькому напрямку противник зосереджує основні зусилля на недопущенні подальшого просування наших військ.

Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському й Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Авіація сил оборони за добу завдала дев’ять ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника і один – по зенітно-ракетному комплексу окупантів. 

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили 20 артилерійських засобів на вогневих позиціях, одну радіолокаційну станцію, два пункти управління, один район зосередження озброєння й військової техніки, один засіб протиповітряної оборони, один район зосередження особового складу і два склади боєприпасів ворога.

Раніше повідомлялося, що загальні втрати армії РФ перевищили 247 000 осіб убитими.

ЗСУ вдарили по росіянах на острові Джарилгач

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button