Україна

За атаками на Запорізьку АЕС стоїть Росія – ISW


За атаками на Запорізьку АЕС стоїть Росія – ISW

Російські війська повністю контролюють станцію, але не можуть надати переконливих доказів “обстрілів”, у яких звинувачують ЗСУ.

 
Росія звинуватила українські сили в обстрілі Запорізької АЕС, але не надала чітких доказів своїх слів. Це, а також мілітаризація станції російськими силами вказує на те, що за атаками на ядерний об’єкт стоїть РФ, йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) за 25 серпня.
 
“Нездатність росіян надати однозначні докази обстрілів, у яких вони звинувачують Україну, заслуговує на більшу увагу, оскільки Росія контролює територію та може надати більш переконливі докази набагато легше, ніж Україна”, – зазначили військові аналітики.
 
Наголошується, що російські сили також вкрай мілітаризували ЗАЕС із моменту її захоплення, незважаючи на те, що об’єкт розташований далеко від лінії фронту.
 
“Така схема дій, як і раніше, робить набагато ймовірнішим те, що, власне, російські сили несуть відповідальність за атаки на ЗАЕС і навколо неї”, – вважають в ISW.
 
Раніше Головне управління розвідки Міноборони України повідомило, що окупанти обстрілюють золовідвали Запорізької ТЕС, щоб здійняти хмари радіоактивного пилу. Це призводить до підвищення рівня радіації на околицях Енергодара, і це ворог представляє громадськості як “наслідки атак ЗСУ”.
 
Нагадаємо, 25 серпня Запорізьку АЕС вперше в історії було відключено від енергомережі через дії російських загарбників.
 
Новини от 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button