Світ

Внаслідок зсуву ґрунту в Індії загинули дев’ятеро людей

Внаслідок зсуву ґрунту в Індії загинули дев’ятеро людей

Фото: PTI

В Індії стався зсув ґрунту, є загиблі

Сильні зливи тривають у Сіккімі від минулої неділі. Вони спровокували масштабні зсуви ґрунту по всьому гірському штату.

Внаслідок спричинених зливами масштабних зсувів ґрунту у штаті Сіккім на півночі Індії загинули щонайменше дев’ять людей, близько 2 000 туристів залишаються заблокованими через розмиті дороги та зруйновані мости. Про це повідомляє Hindustan Times.

У найбільш постраждалому північному районі штату на межі з Китаєм за минулу добу випало понад 220 мм опадів, в інших п’яти районах за той же період було 30-50 мм опадів, що також доволі високий показник.

Сильні зливи тривають у Сіккімі від минулої неділі. На початку тижня щодоби фіксували понад 100 мм опадів, які спровокували повені та масштабні зсуви ґрунту по всьому гірському штату.

За даними місцевої влади, у регіоні внаслідок негоди розмиті й заблоковані багато доріг, у тому числі кілька ключових автомагістралей, зруйновані лінії електропередач, водогони, затоплені десятки будинків і домогосподарств.

Відомо про щонайменше дев’ятьох загиблих та майже 2 000 заблокованих у різних місцях туристів.

Метеорологи попереджають про продовження сильних дощів у найближчі дні та високі ризики нових масштабних зсувів упродовж наступних 4-5 днів. Через це в Сіккімі оголошено найвищий червоний рівень небезпеки зсувів, а для решти п’яти районів він зберігається на один ступінь нижче.

Нагадаємо, сильний дощ спричив у німецькій землі Саарланд затоплення вулиць, підвалів та зсуви ґрунту.

Також повідомлялося, що майже половину Кенії охопила раптова повінь, внаслідок якої загинули десятки людей.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button