Світ

ЗМІ проаналізували ситуацію зі зброєю в армії РФ

ЗМІ проаналізували ситуацію зі зброєю в армії РФ

Фото: Міноборони РФ

Росія в питанні боєприпасів покладає надії на радянські запаси та поставки від своїх партнерів: Білорусь і Північну Корею.

Оборонно-промисловий комплекс РФ не здатен виробляти таку кількість озброєння, яка дозволила б російським окупантам захопити українські території. Проте Росія взялася за “чистку” складів танків і снарядів. Про це повідомляє видання Welt.

Росія нарощує виробництво ударних безпілотників Shahed-136, але збільшити обсяги виробництва ракет Москва не може через наявність там західних компонентів.

Перед повномасштабним вторгненням у росіян було близько 10 тис. одиниць цього виду техніки (як нових зразків, так і тих, що стояли на полігонах). Станом на початок 2024 року із супутникових знімків стало відомо, що у РФ є ще 40% танків на полігонах. Вони відновлюватимуться і відправлятимуться на фронт в Україну. Темпи оцінюють на рівні до 1 600 одиниць на рік. Також росіяни можуть випускати до 200 бронемашин на рік.

У Головному управлінні розвідки Міноборони України заявляли, що РФ може випускати близько 230 штук деяких видів ракет на місяць. 130 штук із них мають дальність понад 350 км, ще 100 – із меншою дальністю.

Однак через західні санкції наростити виробництво Москва не може, бо в кожній ракеті, яка виробляється Росією, є від 40 до 50 елементів західного походження. Про брак ракет свідчить і те, що РФ змушена робити паузи в обстрілах України, а також веде переговори про постачання зброї з Іраном і Північною Кореєю. 

У 2024 році російська промисловість здатна випустити 2,1 млн снарядів. Москва також може покладати надії на радянські запаси та поставки від своїх партнерів: Білорусь і Північну Корею.

КНДР надіслала Росії вже три мільйони артилерійських снарядів. Проте стан боєприпасів, що зберігаються, імовірно, буде дуже поганим, оскільки, з огляду на величезне споживання в перші два роки після вторгнення, збройові компанії, “імовірно, вже вибрали найкращі резерви”.

ЗМІ раніше заявили, що Росії значною мірою вдається обходити санкції на експорт технологій, що дозволяє Москві виготовляти зброю та продовжувати війну проти України. 

Нові ракети. Як РФ нарощує виробництво

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button