Україна

З України насильно вивезли до Росії понад 500 тисяч людей

З України насильно вивезли до Росії понад 500 тисяч людей

Фото: Википедия

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця повідомив, що з України насильно вивезено до Росії понад 500 тисяч людей

Депортованих громадян України відправляють до депресивних регіонів Росії та видають документи, що забороняють залишати регіони протягом двох років, повідомляє постійний представник України при ООН.

Російські загарбники насильно вивезли з тимчасово захоплених територій до Росії понад 500 тисяч українців, щонайменше 121 тисяча з яких – діти. Про це на засіданні Ради безпеки ООН повідомив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця, передає власкор Укрінформу в Нью-Йорку.

За словами Кислиці, щонайменше 20 тисяч українців утримуються у фільтраційних таборах: на лінії Мангуш – Микільське – Ялта і близько 5-7 тисяч у Безіменному Донецькій області.

Наголошується, що депортованих громадян України відправляють до депресивних регіонів Росії та видають документи, що забороняють залишати регіони протягом двох років.

Такі дії, наголошує представник України при ООН, можуть бути кваліфіковані як викрадення людей та потребують рішучої відповіді міжнародної спільноти.

“Щоразу здається, що ми вже звикли до ганебних методів російської війни. Але кожна свіжа новина з Маріуполя та десятків інших гарячих точок доводить, що росіяни здатні добиватися нових “висот””, – зазначив він.

Раніше омбудсмен Людмила Денісова повідомляла, що окупанти вивезли з України вже понад 121 тисячу дітей та готують закони для спрощення процедури їхнього усиновлення.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button