Україна

Кабмін затвердив план продовольчої безпеки

Кабмін затвердив план продовольчої безпеки

Фото: pixabay.com

Уряд розробив план із забезпечення продбезпеки

Розроблено комплекс заходів із забезпечення продовольчої безпеки в Україні в умовах воєнного стану.

 

Кабінет Міністрів України затвердив план заходів іщ забезпечення продовольчої безпеки в умовах воєнного стану. Про це повідомила прес-служба уряду 3 травня.

 

Як уточнив міністр аграрної політики і продовольства Микола Сольський, розроблено комплекс дій з багатьох напрямків.

 

“По-перше, це моніторинг стану продовольчої безпеки і с/г інфраструктури в цілому. По-друге, національним виробникам харчових продуктів надаватиметься держпідтримка. По-третє, найбільш соціально вразливе населення отримуватиме адресну продовольчу допомогу”, – зазначив він.

 

Крім того, під особливим контролем держави буде моніторинг і відповідне регулювання продуктових цін.

 

“Так, міністерства, Держстат, обласні військові адміністрації регулярно відстежуватимуть, зокрема, статистику щодо балансу основних продуктів харчування, а також контролюватимуть рівень торгових надбавок”, – наголосив глава Мінагрополітики.

 

Контролювати обсяги української сільгосппродукції під експорт у період воєнного стану продовжить держава. Буде вивчена потреба і кількість підприємств, яким потрібне фінансування для розширення, відновлення та будівництва виробничих потужностей.

 

Також держава регулярно закуповуватиме продовольчі набори для соціально незахищених верств населення та реалізовуватиме місцеві програми для самозабезпечення територіальних громад.

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button