Україна

З України депортували німецького депутата: в МЗС назвали причину


З України депортували німецького депутата: в МЗС назвали причину

В Україні затримали і депортували в Польщу голову фракції лівих у німецькому Бундестазі Серена Пеллмана.

 
Німецького депутата Бундестагу від Лівої партії Зьорена Пельмана депортували з України 9 липня. Політик заперечував право України на збройний захист. Про це повідомили Європейській правді у пресслужбі Міністерства закордонних справ.
 
У відомстві пояснили, що депутат отримав заборону на в’їзд до України у звʼязку із системним виправданням збройної агресії РФ проти України та запереченням права нашої держави на збройний захист. 
 
Рішення ухвалили за матеріалами Служби безпеки та з погодження МЗС України.
 
“Україна, як і будь-яка суверенна держава, має право вирішувати, кого пускати чи не пускати на свою територію. Тим паче коли йдеться про тих, хто заперечує право нашої держави на самозахист від російської військової агресії та підтримує агресора у намаганні її знищити”, – зазначили у міністерстві.
 
Пельман заявив, що його та двох асистентів зупинили на вокзалі у Львові, де “безпідставно протримали понад дві години”, після чого вислали до Польщі.
 
“Про причини можна тільки здогадуватися, але, ймовірно, причиною є моя прихильність до негайного припинення вогню, мирного врегулювання і заборони експорту зброї”, – заявив лівий німецький депутат.

Нагадаємо, у березні в Польщі затримали та депортували до України двох журналістів, які проводили розслідування щодо вантажних перевезень на російсько-польському кордоні.

Дональд Трамп погрожує принцу Гаррі депортацією із США

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button