Події

З початку року БЕБ забезпечило понад 1 млрд грн відшкодування завданих державі …

З початку року БЕБ забезпечило понад 1 млрд грн відшкодування завданих державі збитків

❗️З початку 2024 року детективи Бюро економічної безпеки у направлених до суду кримінальних провадженнях забезпечили відшкодування понад 1 млрд грн.

Завершено досудове розслідування та скеровано до суду 113 справ. З них 7 кримінальних проваджень стосувалися правопорушень, вчинених організованими злочинними групами, до складу яких входили 27 осіб.

В рамках розслідування кримінальних проваджень цьогоріч 177 особам було повідомлено про підозру.

➡️Зокрема у Мукачево детективи БЕБ виявили підпільне виробництво пального. Група осіб організувала незаконну діяльність на невеликому нафтопереробному заводі. Несертифіковане пальне збували через підконтрольні автозаправні станції. Наразі БЕБ повідомило про підозру 5 учасникам злочинної схеми.

➡️До суду була скерована справа щодо генерального директора, його заступника та головного бухгалтера одного з найбільших в Україні дистриб’юторів тютюнових виробів.

Вони організували схему продажу тютюнових виробів в адресу підприємств з ознаками фіктивності за готівку. Такі дії призвели до несплати податків та легалізацію коштів отриманих злочинним шляхом в особливо великих розмірах – бюджету було завдано понад 1,6 млрд збитків.

➡️Також до суду була скерована справа про несплату податків відомим львівським ресторанним холдингом. Його співробітники отримували заробітну плату двома частинами: одна – офіційна, а інша – неофіційна виплачувалась згідно тіньових реєстрів. Таким чином компанії ухилялися від сплати податків. За результатами досудового розслідування детективи ТУ БЕБ у Львівській області забезпечили надходження до держбюджету понад 13,4 млн грн.

Нагадаємо, впродовж 2023 року детективи БЕБ забезпечили відшкодування до бюджету 2,2 млрд грн у всіх кримінальних провадженнях, з них 544 млн грн у закінчених кримінальних провадженнях.

Back to top button