Україна

З окупованої території повернули жінку, яка потребує спеціального догляду


З окупованої території повернули жінку, яка потребує спеціального догляду

Жінка не могла виїхати самостійно з окупації через проблеми зі здоров’ям. Вона потребує спеціального догляду й допоміжних засобів для руху.

З окупованої території вдалося повернути додому громадянку, яка потребує спеціального догляду. Про це в п’ятницю, 16 серпня, повідомив омбудсмен Дмитро Лубінець.

Повідомляється, що жінка не могла виїхати самостійно з окупації через проблеми зі здоров’ям. Вона потребує спеціального догляду й допоміжних засобів для руху.

“Це складний випадок повернення, коли варто було подбати про спеціальні умови для перевезення. Нам це вдалося, і тепер громадянка возз’єдналася з сім’єю. Наголошу: ми продовжуємо роботу щодо повернення з ТОТ України наших громадян, зокрема й маломобільних груп населення та осіб з інвалідністю. Люди не повинні залишатися сам на сам зі своїми проблемами в окупації. Тому повертаємо українців та працюємо над забезпеченням їхніх прав!” – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, нещодавно омбудсмен Дмитро Лубінець повідомляв про повернення з окупованих територій шістьох дітей.

Раніше на підконтрольну територію України вдалося повернути дев’ятьох дітей з тимчасово окупованих громад Херсонської області.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button