Україна

З дев’яти селищ Донбасу примусово евакуюють дітей


З дев’яти селищ Донбасу примусово евакуюють дітей

Координаційний штаб з питань проведення обов’язкової евакуації населення одностайно проголосував за примусову евакуацію дітей.

У дев’яти населених пунктах Донецької області оголошено примусову евакуацію дітей. Про це повідомило Мінреінтеграції у суботу, 5 серпня.

Вказано, що відповідне звернення Донецької ОВА про евакуацію обговорили на засіданні Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану. Його учасники одностайно проголосували за примусову евакуацію дітей із дев’яти населених пунктів, розташованих поблизу районів ведення бойових дій.

Так, з населених пунктів Ямпiль, Зарiчне, Торське, Opixyвaтку, Никонорiвку, Малинiвку, Тихонiвку, Васютинське та Рай-Олександрiвку буде примусово евакуйовано 130 дітей.

Крім того, розглянули питання щодо стану евакуації цивільного населення із Сумщини. Там наразі з 5-кілометрової небезпечної зони евакуйовано 1718 осіб – з них 229 літей. У 21 населеному пункті людей не залишилося. Евакуаційні заходи тривають.

Нагадаємо, з дев’яти населених пунктів Харківщини планують евакуювати всіх дітей. Голова Харківської ОВА зазначив, що “неохоче люди виїжджають”, але безпека має бути на першому місці.

Українець відсудив право забрати дочку, вивезену матір’ю в Ірландію

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button