Україна

Ідентифіковано понад 100 росіян, які вчинили воєнні злочини в Бучі


Ідентифіковано понад 100 росіян, які вчинили воєнні злочини в Бучі

Отримано величезний масив інформації про підрозділи збройних сил РФ, які перебували в Бучі.

Правоохоронці ідентифікували понад тисячу російських загарбників, які в лютому 2022 року тимчасово окупували місто Буча під Києвом. Також упізнані більш як 100 росіян, які вчинили воєнні злочини, повідомила Національна поліція у неділю, 31 березня.

“Місто було в окупації 28 днів. Викрадення, тортури, зґвалтування, мародерство та вбивства цивільних, у тому числі і дітей – не повний перелік того, що за цей час там вчинили російські військові. Українські поліцейські ретельно задокументували ці воєнні злочини для Міжнародного кримінального суду”, – йдеться у повідомленні.

Слідчі опитали сотні свідків і потерпілих. Провели сотні допитів, експериментів та оглядів місця подій, вивчили терабайти даних з зовнішніх камер спостереження.

Це дозволило отримати величезний масив інформації про підрозділи збройних сил РФ, які перебували в Бучі: повні анкетні дані, дані про займані посади, розмежування по взводах та відділеннях, інформацію про зброю та техніку, місця проживання, контактні телефони та дані їхніх родичів.

Нагадаємо, 31 березня – друга річниця звільнення Бучі від російських загарбників. Два роки тому це місто стала першим масштабним свідоцтвом жорстоких звірств рашистів, які шокували весь світ.

Раніше повідомлялося, що встановлено особи ще чотирьох російських окупантів, які вчиняли воєнні злочини проти цивільного населення у період окупації Київщини.

З’явився новий доказ розстрілів у Бучі

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button