Україна

З боку України почалося блокування кордону Польщі


З боку України почалося блокування кордону Польщі

Польські вантажівки впускатимуть на територію України з тією ж затримкою, з якою поляки пропускають українські.

Українські перевізники розпочали акцію протесту біля трьох міжнародних пунктів пропуску на кордоні з Польщею. Про це повідомило Суспільне у вівторок, 20 лютого.

“Українські перевізники розпочали мирну акцію біля ПП Рава-Руська-Гребенне, “Краківець-Корчова та Шегині-Медика. Це відповідь на блокаду пунктів пропуску польськими протестувальниками”, – йдеться в повідомленні.

Акція протесту стартувала о 12:00. Водії розмістили на вантажівках плакати з написами українською та англійською мовами: “Зніміть блокаду – поверніть українських водіїв додому”, “Стоп блокаді на кордонах”, “Втратить Україна – втрачатиме Польща”, “Блокада України – зрада європейських цінностей” тощо.

За словами голови ГО Український транспортний союз у Львівській області Олега Дубика, польські вантажівки впускатимуть на територію України з тією ж затримкою, з якою поляки пропускають українські.

Як зазначив голова ГО Міжнародні автомобільні перевізники України Володимир Михалевич, мирна акція біля трьох міжнародних пунктівв пропуску триватиме з 20 лютого по 15 березня або до розблокування кордонів польськими мітингувальниками.

“Ми будемо блокувати польські автомобілі, щоб таким чином звернути їхню увагу, що або стоять всі, або їдуть всі. Не може бути ситуації, коли українські автомобілі стоять, а польські будуть їхати. Розуміємо ситуацію з тим, чого вони хочуть. Але всі вимоги поляків є або до Євросоюзу, або до своєї влади, жодних претензій, вимог до України немає, тому це дуже дивна ситуація. Люди налаштовані дуже потужно, будуть стояти цілодобово”, – наголосив Михалевич.

Нагадаємо, 20 лютого польські фермери проводять загальний страйк. Вони блокують приблизно 200 місць по всій Польщі: дороги, ключові вузли комунікацій і пункти пропуску на кордоні з Україною.

Головні вимоги протестувальників – заборона імпорту української агропродукції, відмова від “зеленого курсу” ЄС.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button