Україна

З Білорусі є загроза ракетних ударів – Генштаб

З Білорусі є загроза ракетних ударів – Генштаб

Фото: facebook.com/GeneralStaff

ЗСУ стримують наступи окупантів

Окупанти намагаються прорватися на різних напрямках, обстрілюючи цивільну інфраструктуру та позиції українських військових.

 

На Волинському та Поліському напрямах основні зусилля збройних сил республіки Білорусь зосереджені на посиленні заходів щодо охорони державного кордону. Одночасно мінують лісові дороги, об’їзні колії та мости у прикордонних з Україною районах. Зберігається загроза завдання противником ракетних та авіаційних ударів з території республіки Білорусь. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у вечірньому зведенні 2 червня.

 

На Слобожанському напрямку противник готується до наступу, підрозділи поповнюють втрачене озброєння, військову техніку та матеріальні засоби. З метою зниження наступального потенціалу наших військ ворог застосовує ствольну та реактивну артилерію за позиціями сил оборони.

 

У Харківському напрямку супротивник активних дій не проводив. Основні зусилля зосереджуються на утриманні зайнятих рубежів та маршрутів постачання, стримування дій Сил оборони. Окупанти продовжують обстрілювати цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Циркуни, Стара Гнилиця, Перемога та Старий Салтов. Завдавали авіаційні удари поблизу Нового.

 

У Слов’янському напрямку противник теж намагається вести наступ. Обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Довгенько, Вернопілля, Грушуваха, Велика Камишеваха та Гусарівка.

 

На Донецькому напрямку російські окупанти продовжують застосування мінометів, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню на всій лінії зіткнення.

 

На Лиманському напрямку противник обстріляв цивільну інфраструктуру в районах Соснового, Святогірська, Старого Каравана та Райгородка. Вів штурмові дії в районах населених пунктів Студенок, Соснове та Ярове, бойові дії продовжуються. У цьому напрямі ворог активізував роботу засобів радіоелектронної боротьби.

 

На Сєвєродонецькому напрямку російські військові продовжують обстріл позицій Сил оборони та цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Сєвєродонецьк та Лисичанськ. Ворожа штурмова авіація завдала авіаударів у районах Устинівки та Боровського.

 

На Бахмутському напрямку ворог вів наступальні та штурмові дії в районах населених пунктів Камишеваха, Миколаївка, Врубівка, Берестове та Білогорівка, бойові дії продовжуються.

 

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник активних бойових дій не проводив, намагається посилити угруповання та відновити втрати озброєння і військової техніки. Наніс авіаудари з цивільної інфраструктури Мар’їнки. Крім того, обстріли зафіксовані в районах населених пунктів Відродження, Доломітне, Торецьк, Новобахмутівка, Авдіївка, Піски, Микільське, Вугледар та інші.

 

На Южнобузькому напрямі, з метою утримання кордонів оборони, російські окупанти руйнують об’єкти транспортної інфраструктури на можливих напрямах просування Сил оборони.

 

У Криворізькому напрямку ворог вимушений перейти до оборони непідготовлених рубежів. Активізував роботу засобів радіоелектронної боротьби. Здійснив вогневе ураження цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Широке, Лепетиха, Шевченкове, Осокорівка, Партизанське та інші.

 

У Чорноморській та Азовській операційних зонах корабельні угруповання противника зосереджуються на підтримці сприятливого оперативного режиму та блокуванні цивільного судноплавства у північно-західній частині Чорного моря.

 

Ворог продовжує зазнавати втрат у живій силі та техніці. Так, за наявною інформацією, до лікувальних закладів лише на тимчасово окупованих територіях Донецької області у період 27-28 травня потрапило 115 поранених 32 окупантів загинули.

 

У зв’язку з великими санітарними та безповоротними втратами у військових частинах та підрозділах 1-го армійського корпусу 8-ї загальновійськової армії збройних сил Російської Федерації продовжують примусово мобілізувати мешканців тимчасово окупованих територій Донецької області.

 

Нагадаємо, російські війська намагаються оточити ЗСУ у Сєверодонецьку, але потреби у їхньому відході поки що немає. У місті продовжуються запеклі вуличні бої, військові виконують єдиний задум командування, кажуть у Генштабі.

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button