Україна

Удар по Краматорську: затримано навідника вогню


Удар по Краматорську: затримано навідника вогню

Затриманим коригувальником удару по Краматорську виявився “розконсервований” агент головного управління генштабу ЗС РФ.

Контррозвідка СБУ по гарячих слідах затримала агента спецслужб рф, який скоригував російський ракетний удар по кафе у центрі Краматорська 27 червня. Про це повідомив голова Служби безпеки України Василь Малюк, пише пресслужба СБУ.

“Встановлено, що затриманим коригувальником удару по Краматорську виявився “розконсервований” агент головного управління генштабу ЗС РФ (більш відомого як ГРУ). 27 червня він отримав завдання з’ясувати, чи працює вищезгадане кафе, і зафіксувати наявність там відвідувачів. Для виконання ворожої вказівки агент гру здійснив приховану відеозйомку закладу і припаркованих поруч автомобілів. Після цього фігурант переслав відзнятий файл російській воєнній розвідці. Отримавши цю інформацію, російські загарбники здійснили вогневе ураження кафе, в якому перебували люди,” – йдеться у повідомленні СБУ.

Повідомляється, що ворожий агент – житель Краматорська, працівник газотранспортного підприємства.

“Раніше його дистанційно завербувало російське ГРУ, а під час повномасштабного вторгнення “активували” і визначили завдання зі збору розвідданих про місця базування та переміщення Сил оборони у Слов’янську і Краматорську. Також він мав передавати локації місцевої критичної інфраструктури та об’єктів з масовим скупченням цивільного населення”, – повідомляє пресслужба.

Нагадаємо, ввечері 27 червня РФ завдала ударів по Краматорську, є багато загиблих і поранених.

 У мережі з’явилися кадри, відзняті у перші хвилини після обстрілу Краматорська.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button