Цікаве

Названо нову причину хвороби Альцгеймера

Названо нову причину хвороби Альцгеймера

Фото: pixabay.com
З’явилася нова теорія походження захворювання

Важливу роль у цьому відіграє рівень бета-амілоїду 42 у спинномозковій рідині людини.

Вчені заявили, що в прогресуванні хвороби Альцгеймера відіграє роль кількість бляшок в мозку або кількість бета-амілоїду 42, що залишився. Про це пише Science Alert.

Дослідники вивчили дані про групу людей з рідкісною спадковою генною мутацією, яка наражає їх на високий ризик розвитку хвороби Альцгеймера. В ході експерименту було виявлено, що виснаження бета-амілоїду 42 (функціональна версія бета-амілоїду) шкідливіше, ніж кількість бляшок (нерозчинні скупчення бета-амілоїду).

Дослідження тривало упродовж трьох років. Так, вчені з’ясували, що люди з високим рівнем бета-амілоїду 42 в їхній спинномозковій рідині (рідина навколо головного і спинного мозку) були захищені, і їхнє пізнання зберігалося протягом періоду дослідження.

Також наголошується, що деякі препарати були розроблені для зниження рівня бета-амілоїду 42, виходячи з того, що при зниженні рівня нормального білка у пацієнтів накопичуватиметься менше бляшок. На жаль, ці препарати часто погіршували стан хворого.

Нагадаємо, торік команда американських та індійських вчених з’ясувала, що природна сполука фенхол, яка міститься в листі базиліка, може захистити мозок від хвороби Альцгеймера.

Вчені створили препарат, який уповільнює швидкість погіршення пам’яті


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button