Україна

Єрмак обговорив підтримку України із представниками п’яти північних країн


Єрмак обговорив підтримку України із представниками п яти північних країн

Йшлося про оборонну допомогу, алгоритм руху України до членства в НАТО та гарантії безпеки.

Глава Офісу Президента України Андрій Єрмак обговорив підтримку України із зовнішньополітичними радниками глав урядів Швеції, Норвегії, Данії, Ісландії та зовнішньополітичним радником президента Фінляндії. Про це Єрмак увечері у п’ятницю, 22 квітня, повідомив у Telegram.
 
“Обговорили формати подальшої підтримки України. Відзначив вагомий внесок країн Північної Європи у прискорення перемоги України й наголосив на важливості подальшої координації для посилення політичної та практичної підтримки нашої країни в боротьбі з російською агресією”, – написав глава ОП.
 
Він також зазначив, що у розмові виклав українське бачення можливого обсягу та конкретних механізмів реалізації гарантій, які відображені у Київському договорі з безпеки, розробленому міжнародною експертною групою Єрмака-Расмуссена.
 
Керівник Офісу президента також наголосив, що на Вільнюському саміті НАТО має бути запропоновано чіткий алгоритм руху України до членства в Альянсі.
 
“Сподіваюся, що країни Північної Європи підтримають надання гарантій безпеки Україні до того, як вона стане повноправним членом НАТО, і готові підписати відповідний документ”, – зазначив Єрмак.
 
Він додав, що поінформував представників країн Північної Європи про українську Формулу світу.
 
“Наголосив на важливості проведення Глобального саміту миру, забезпечення участі в ньому на найвищому рівні та закликав розглянути пропозицію щодо можливості його проведення в одній зі Скандинавських країн”, – написав Єрмак.
 
Окремо в розмові було обговорено питання розширення оборонної підтримки України, включаючи протиповітряну оборону, далекобійну артилерію, бойові літаки та боєприпаси.
 
Раніше повідомлялося, що Данія та Нідерланди готують партію Leopard 2 для України.
 
Фінляндія надасть Україні новий пакет військової допомоги

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button