Україна

ЄБРР надасть кредит для розвитку українського бізнесу

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Європейський Союз надають АБ “Укргазбанк” кошти для підтримки мікро-, малих та середніх підприємств (ММСП) в Україні на суму до еквівалента 25 млн євро у гривні, інформує 1NEWS з посиланням на пресслужбу банку.

“Кошти кредиту ЄБРР на суму до еквівалента €25 млн у гривні для одного з ключових українських кредиторів Укргазбанку призначаються для видачі кредитів місцевим компаніям на модернізацію технологічних процесів та обладнання, а також упровадження належних підходів у сфері охорони праці та здоров’я”, – йдеться в повідомленні.

У банку зазначають, що не менше 70% кредиту буде спрямовано на фінансування інвестицій у “зелені” технології.

Позичальники, які успішно реалізовуватимуть відповідні інвестиційні проєкти, зможуть отримати стимулюючі гранти у вигляді кеш-беку у розмірі до 15% від суми кредиту, технічну та консультативну допомогу, які фінансуються ЄС у рамках ініціативи EU4Business.

Ця підтримка надається у рамках програми “Кредитна лінія ЕU4Business-EBRD” – спільного інструменту фінансування, призначеного для підвищення конкурентоспроможності місцевих компаній та підтримки розвитку експорту їхньої продукції.

Інвестиції у високі стандарти та якість продукції дозволять компаніям більш успішно конкурувати на місцевих і міжнародних ринках. Крім України, програма “Кредитна лінія EU4Business-EBRD” також вже працює в Грузії та Молдові. Нещодавно її було розширено на весь регіон Східного партнерства.

 

 

 

 

Back to top button