Україна

Є шанс на швидке завершення війни – Подоляк

Є шанс на швидке завершення війни - Подоляк

Фото: twitter.com/Podolyak_M

Подоляк бачить шанс на швидке завершення війни

Представник України на переговорах з Росією оцінив сьогоднішню зустріч у Стамбулі.

 

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк за підсумками переговорів із Росією у Стамбулі у вівторок, 29 березня, заявив про шанс на завершення війни, пише Страна.

 

“Є шанс на швидке завершення війни. Україна запропонувала відмінний договір щодо гарантій безпеки, в основі якого лежить посилена стаття 5-та НАТО. З конкретними механізмами її реалізації найсильнішими арміями”, – сказав він.

 

Подоляк зазначив, що питання Криму обговорюватиметься окремо.

 

“Окрема опція. Щодо проблематики Криму двосторонні переговори. Без будь-яких спроб застосування військової сили. На 15 років фіксуємо нинішнє становище”, – пояснив він.

 

Крім того, Подоляк вважає, що напрацьований пакет документів дозволяє прогнозувати зустріч президентів України та Росії, але поки що конкретного терміну немає.

Також про можливість завершення війни заявили в Росії.

 

“Росія не збирається штучно затягувати операцію, і якщо є можливість завершити політико-дипломатичним шляхом, якщо є такий шанс, його не можна упускати і потрібно якнайшвидше переходити від військового варіанту до політико-дипломатичного”, – сказав заступник голови комітету СФ РФ Андрій Клімов.

 

За його словами, якщо цього не станеться, це буде “цілком і повністю на совісті іншої сторони”.

 

 

 

 



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button