Світ

Дуда розповів, скільки МіГ-29 отримає Україна

Дуда розповів, скільки МіГ-29 отримає Україна

Порівняно скоро всі польські МіГ-29 можуть змінити своє забарвлення

У розпорядженні Польщі є літаки МІГ, які модернізували до стандартів НАТО. Ці літаки поки що не будуть передані Україні.

 

Польща вже передала Україні чотири винищувачі МіГ-29, найближчим часом передадуть ще літаки. Можливі й подальші постачання. Про це сказав президент Польщі на спільній прес-конференції з українським лідером Володимиром Зеленським у Варшаві у середу, 5 квітня.

 

“Чотири МіГ-29 з наших складів були протягом останніх місяців передані в розпорядження ЗСУ. Чотири МіГи передаються додатково останнім часом – разом вісім”, – заявив Дуда.

 

За його словами, Польща порівняно швидко зможе передати ще шість винищувачів Україні, які наразі проходять необхідну підготовку.

 

“У нашому розпорядженні є ще літаки МіГ, які були модернізовані до стандартів НАТО. Ці МіГи будуть нам поки що потрібні”, – зазначив польський президент.

 

Він не виключив, що й ці модернізовані МіГи будуть передані Україні, але для цього потрібно буде отримати дозвіл союзників з НАТО.

 

“Бо після модернізації вони (літаки, – ред.) мають обладнання, передане зі США, зв’язок… Формальності мають бути виконані”, – додав Дуда.

 

Відомо, що Польща має 28 винищувачів МіГ-29. Вони дислоковані на авіабазі у місті Мальборк.

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button