Україна

Японія замовила в Україні техніку для розмінування для ДСНС


Японія замовила в Україні техніку для розмінування для ДСНС

Якщо раніше Японія передавала Україні свою техніку, то цього разу замовила її виробництво у українських виробників, що також допоможе економіці країни.

Японія замовила в українських виробників техніку для розмінування, яку планує передати Державній службі надзвичайних ситуацій (ДСНС) в рамках довготривалого партнерства. Про це у п’ятницю, 16 серпня, повідомила пресслужба Міністерства економіки України.

За словами першої віцепремʼєр-міністерки Юлії Свириденко, це допоможе швидше повернути потенційно забруднені землі до використання, а українські підприємства отримують додатковий ресурс: створять робочі місця та сплатять податки.

Японське агентство міжнародного співробітництва (JICA) замовило 12 мікроавтобусів в українського підприємства Черкаський автобус та вісім причепів для перевезення машин для розмінування в ТРАНС-АВТО-Д.

Техніку планують передати для потреб ДСНС в листопаді 2024 року. Чотири такі вантажівки ДСНС отримала в липні, передача ще чотирьох планується у вересні.

Замовлена техніка є частиною ширшого пакета підтримки JICA для українських рятувальників в рамках довгострокового співробітництва. Така закупівля відбувається в рамках ініціативи Made in Ukraine в рамках Секторальної робочої групи.

Нагадаємо, у листопаді минулого року Японія передала Україні автомобілі й спеціальне обладнання для розмінування.

В Україні зросли темпи розмінування агроземель

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 + 5 =

Back to top button