Україна

“Я в цей сценарій не вірю”. Резніков виключив напад на Київ з Білорусі – 1News

Міністр оборони України Олексій Резніков


Фото з відкритих джерел

Не в будь-якому місці можна перетнути кордон з Білоруссю

Міністр оборони України Олексій Резніков вважає малоймовірним вторгнення Росії і захоплення Києва з території Білорусі. Він підкреслив, що рельєф місцевості і вибудувана на цьому напрямку оборона ускладнять завдання наступаючим. Про це він заявив в ефірі програми “Свобода слова”.

“Я в цей сценарій не вірю, тому що атака на Київ можлива тільки з півночі з території Республіки Білорусь. Не забувайте, що у нас тисяча кілометрів з Білоруссю, з яких близько 750 кілометрів – це болота, зарості, дуже складний рельєф”, – сказав Резніков.

За його словами, не в будь-якому місці можна перетнути кордон з Білоруссю. Він додав, що там є всього 250 кілометрів, які можна легко подолати. Однак, уточнив Резніков, в цьому випадку ворожі війська опиняться не під Києвом, а на кордоні з Польщею.

“Тому, навіть з точки зору географії, це складна історія атакувати Київ з півночі. По-друге, до Києва ще потрібно дійти, а це 200 кілометрів. У нас система оборони так налаштована, що до Києва ніхто не дійде”, – резюмував Резніков.

1News за темою: Випробують Bayrаktar та Javelin: Резніков анонсував військові навчання ЗСУ одночасно з російсько-білоруськими

Раніше повідомлялося, що міністр оборони України Олексій Резніков провів телефонну розмову з міністром оборони Білорусі Віктором Хреніним. Сторони обговорили алгоритм подальшої взаємодії щодо недопущення ескалації.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button