Україна

Зеленський провів переговори з главою Єврокомісії


Зеленський провів переговори з главою Єврокомісії

Лідери обговорили європейські перспективи України та гарантії безпеки, які прагне отримати наша держава до набуття повноправного членства в НАТО.

Президент України Володимир Зеленський провів переговори з главою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн у Молдові під час другої зустрічі Європейської політичної спільноти. Про це повідомила пресслужба українського лідера у четвер, 1 червня.

Зеленський наголосив, що Україна близька до виконання рекомендацій Єврокомісії для початку переговорів щодо вступу нашої країни до ЄС та очікує на представлення в червні проміжної оцінки прогресу на шляху євроінтеграції.

Лідери обговорили конкретні шляхи реалізації української формули миру та консолідацію світової підтримки мирної ініціативи України.

Під час зустрічі також ішлося про гарантії безпеки, які прагне отримати Україна на період до набуття повноправного членства в НАТО.

Крім того, президент наголосив на необхідності безумовного зняття експортних обмежень на українську аграрну продукцію.

Раніше Зеленський назвав дві складові для перемоги України у війні з Росією. Необхідне рішення щодо повноцінного захисту України від російських атак на землі та в небі, зазначив президент.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button