Україна

Важливо не допустити ескалації на Близькому Сході – Зеленський


Важливо не допустити ескалації на Близькому Сході - Зеленський

Сторони конфлікту мають піклуватися про цивільних людей, які опинилися в зоні бойових дій, зазначив глава держави.


Президент України Володимир Зеленський наголосив на необхідності не допустити ескалації на Близькому Сході. Про це глава держави сказав у відеозверненні в середу, 18 жовтня. 
 
“Це принципова справа – не допустити будь-якої подальшої ескалації на Близькому Сході та зберегти якомога більше життів. Усі сторони повинні піклуватися про цивільних людей, про жінок, про дітей, які опинилися в зоні бойових дій і обстрілів”, – сказав Зеленський, посилаючись на телефонні розмови з президентом Франції та прем’єр-міністром Норвегії.
 
Президент зазначив, що “це буде один із найгірших сценаріїв, якщо кількість жертв буде знову і знову збільшуватися, і потрібно не допустити такого сценарію”.
 
Як відомо, 7 жовтня бойовики ХАМАС напали на Ізраїль і вбили більше тисячі цивільних. У відповідь Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала військову операцію з метою знищити це угрупування.

За останніми даними, внаслідок нападу ХАМАС в Ізраїлі загинули понад 1400 осіб і близько 4500 зазнали поранень. У Газі заявили про майже 3500 убитих та понад 12000 поранених.
 
Жертвами атак бойовиків руху ХАМАС в Ізраїлі стали 23 українці.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button