Україна

Xiaomi почала блокувати роботу своїх смартфонів в окупованому Криму

За даними XDA Developers, компанія Xiaomi почала блокувати роботу своїх смартфонів в деяких регіонах планети. У немилість потрапили Куба, Сирія, Іран, Судан, Північна Корея і анексований Крим. Про це пише 1NEWS, посилаючись на ITsider.

Блокування виникає так: користувач бачить чорний екран з замком і повідомленням, яке свідчить, що політика Xiaomi не дозволяє використання продукту на тій території, де його спробували активувати. Проблема не зачіпає тих, хто встановив на смартфон кастомний прошивку.

По всій видимості, блокування проводиться при першому включенні смартфона в регіоні, який Xiaomi вважає підсанкційним. Якщо активувати його в будь-якому іншому регіоні, швидше за все, проблем з використанням не виникне. Втім, за повідомленнями користувачів, смартфони блокуються не відразу, а після декількох днів використання.

Відносно перерахованих територій в США з різних причин введені санкції (в Криму – через те, що цей регіон в 2014 році був анексований Росією). Компанія Xiaomi слідом за Huawei могла потрапити в чорний список Міністерства торгівлі США і втратити можливість співпраці з американськими організаціями, але їй вдалося домовитися з владою країни. Не виключено, що саме влада США наполягли на тому, щоб Xiaomi блокувала свої смартфони на територіях з списку санкцій.

Примітно, що в правилах і умовах використання смартфонів Xiaomi на сайті виробника безпосередньо вказано, що покупцеві заборонено експортувати продукт на територію Куби, Сирії, Ірану, Судану, Північної Кореї або Криму. Там говориться, що він повинен отримати спеціальну ліцензію, що дозволяє такий експорт, але не сказано, без такої ліцензії може послідувати блокування пристрою.

Back to top button