Україна

Підсумки 18.08: Дозвіл США на F-16 і важка технікаСюжет


Підсумки 18.08: Дозвіл США на F-16 і важка техніка

Дві країни підтвердили дозвіл США передати Україні F-16. Крім того США, за даними ЗМІ, схвалили навчання українців на F-16. В Україну заходить важка техніка – Зеленський; Kореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

В Україну заходить важка техніка – Зеленський

Україна незабаром отримає нові пакети військової допомоги від країн-партнерів. Про це повідомив президент Володимир Зеленський. “Реалізуються домовленості з партнерами. Заходять важка техніка, артилерія, засоби ППО. Продовжуємо роботу над наступними пакетами. Новини будуть скоро”, – розповів глава держави. Зеленський також повідомив про успішну інспекцію роботи військово-лікарських комісій (ВЛК) і голів ТЦК, а також виявлення колаборантів.

Передача F-16: дві країни підтвердили дозвіл США

Данія і Нідерланди підтвердили, що отримали від США схвалення на передачу Україні винищувачів F-16. Зокрема, міністр закордонних справ Данії Ларс Люкке Расмуссен заявив, що його країна направила США запит щодо постачання літаків Україні і отримала від Вашингтона “дружню відповідь”. При цьому Расмуссен наголосив, що рішення про постачання винищувачів F-16 для України поки не прийняте. Це питання обговорюють з союзниками.

США схвалили програму навчання українців на F-16 у Данії – ЗМІ

США схвалили програму навчання українських пілотів на літаках F-16, яке відбуватиметься в Данії. Про це повідомляє CNN з посиланням на двох американських посадовців. Схвалення запиту Данії на передання Україні навчальних матеріалів є одним із важливих кроків на шляху до початку безпосереднього навчання українських льотчиків на винищувачах F-16.

Заступника голови податкової хотіли вбити – нардеп

На заступника голови Державної податкової служби України Євгена Сокура було скоєно замах. Про це повідомив голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев. “Замовники – схемщики, що втратили “бізнес” та перейшли межу. Євгена вдалося врятувати злагодженими діями карного розшуку”, – написав він. За словами Гетманцева, зловмисників затримано і вони дають свідчення на замовників.

Туреччина почала будувати другий корвет Україні

Туреччина почала будувати другий корвет типу Ada для потреб Військово-морських сил ЗСУ. Закладка корабля відбулась на одному з суднобудівних підприємств у Стамбулі. Вказано, що всі роботи здійснюються вчасно – відповідно графіків та укладених договорів.

Румунія планує організувати транзит 60% зерна України

Румунія сподівається організувати транзит понад 60% зерна з України. Про це сказав прем’єр-міністр Румунії Марчел Чолаку після зустрічі з украхнським прем’єром Денисом Шмигалем у Бухаресті. Чолаку розповів, що Румунія покращить свою сполучну інфраструктуру усіх видів транспорту, а також на прикордонних переходах.

США підрахували втрати РФ та України у війні – ЗМІ

Загальна кількість убитих та поранених українських і російських військових з початку війни в Україні наближається до 500 000. Про це пише The New York Times з посиланням на офіційних осіб США. За їхніми даними, втрати російських військових наближаються до 300 000. Це число включає близько 120 000 загиблих і 170 000-180 000 поранених. Україна начебто втратила близько 70 000 воїнів і має 100 000-120 000 поранених.

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button