Україна

Взимку Слов’янськ залишиться без опалення – мер


Взимку Слов янськ залишиться без опалення - мер

Газ подати до міст півночі Донецької області неможливо, а електромережі не витримають навантаження через електрообігрівачі.

У Слов’янську та інших підконтрольних Україні містах півночі Донецької області неможливо буде організувати опалювальний сезон. Про це повідомив мер міста Вадим Лях.

У четвер, 7 липня, голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко провів нараду з керівниками громад, на якій обговорювали майбутній опалювальний сезон. За словами мера Слов’янська, його головний виклик зрозумілий уже зараз: відсутність централізованого газопостачання. А налагодити його до закінчення бойових дій неможливо.

“Обігрівати міста електрикою – теж не вихід із ситуації. Північна частина області практично повністю живиться від резервних ліній. Навіть зараз, за ​​невеликої кількості людей, мережі не витримують навантаження. А коли до електроплиток та електронасосів додадуться електрообігрівачі, настане колапс”, – написав Вадим Лях у Facebook.

За його словами, єдиний вихід – щоб в опалювальний сезон у містах залишилася мінімальна кількість людей.

Нагадаємо, раніше міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов заявив, що майбутня зима буде надскладною для України, але тарифи на опалення залишаться незмінними.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button