Україна

Виїзд з окупації: на Сумщині з’явився новий евакуаційний маршрут


Виїзд з окупації: на Сумщині з явився новий евакуаційний маршрут

З 17 листопада для українців, які повертаються з окупованих територій через контрольно-пропускний пункт Покровка, діє новий автобусний маршрут Суми – Полтава – Дніпро.

У Сумській області з’явився новий евакуаційний маршрут для українців, які повертаються з окупованих територій через РФ. Про це повідомила пресслужба Сумської ОВА.

Повідомляється, що з 17 листопада для українців, які повертаються з окупованих територій через контрольно-пропускний пункт Покровка, діє новий автобусний маршрут Суми – Полтава – Дніпро. Загалом зараз діють три евакуаційні маршрути (один залізничний і два автобусні).

“Окрім зазначеного, люди можуть щоденно скористатись потягом Суми – Київ, а також автотранспортом Краснопілля – Зернове (Харків). Безкоштовне перевезення забезпечують Укрзалізниця, а також благодійні організації: асоціація Helping to leave, Восток SOS, ГО Проліска, ГО Плурітон”, – йдеться в повідомленні ОВА.

В ОВА додають, що для комфортного перебування людей, які прибувають з окупованих територій, у Сумах облаштовано евакуаційний центр, де, крім облаштованих місць для відпочинку, є душові, дитяча кімната, їдальня, тимчасові мешканці центру забезпечуються гарячим харчуванням. Урім того, в евакуаційному центрі проводиться реєстрація на виплату грошової допомоги.

Раніше повідомлялося, що в двох областях України примусово евакуюють дітей.Йшлося про Донецьку і Херсонську області. Ухвалено рішення й про примусову евакуацію дітей з 66 міст і сіл Харківщини.

На Херсонщині розширили список населених пунктів для евакуації дітей

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button