Україна

Викрито ще дві схеми для ухилянтів, одного з організаторів розшукують


Викрито ще дві схеми для ухилянтів, одного з організаторів розшукують

Один з ухилянтів їхав пд сидінням автомобля, прикрившись килимком. За таку “поїздку з комфортом” він заплатив 9000 доларів.

У Чернівецькій області прикордонники затримали дві чергові групи порушників, які намагалися незаконно перетнути кордон. Про це сьогодні, 6 лютого, повідомила пресслужба ДПСУ.

У поле зору оперативних співробітників Чернівецького прикордонного загону потрапив місцевий житель, який, за попередньою інформацією, готував незаконне переправлення чоловіків до Румунії.

“В ході перевірки цієї інформації учора ввечері на одному з контрольних постів правоохоронці зупинили його за кермом власного автомобіля. Під час огляду автомобіля, яким він прямував у бік кордону, військовослужбовці ДПСУ виявили чоловіка, який ховався під заднім пасажирським сидінням.З’ясувалося, що під сидінням, прикрившись килимком, їхав 26-річний житель Чернівецької області. Чоловік відразу не зізнавався, куди зібрався їхати, але згодом все ж повідомив, що за таку подорож до сусідньої країни з “комфортом” заплатив 9 тисяч доларів США”, – йдеться в повідомленні.

Згодом прикордонники отримали ще одну інформацію про підготовку до незаконного переміщення громадян через державний кордон.

“Учора вночі порушники намагалися втілити свої плани в життя, використовуючи автомобіль. Однак прикордонники викрили їх наміри та виявили їх поблизу кордону. Зрозумівши, що їх переслідують, порушники намагалися втекти, втім автомобіль прикордонників виявився потужнішим. Після кількахвилинного переслідування, порушники були зупинені та затримані буквально за кілька кілометрів від державного кордону”, – повідомляють у пресслужбі ДПСУ.

Зазначається, що водій, житель Чернівецької області, на власному автомобілі віз двох чоловіків до лінії державного кордону, а щодо подальшого руху порушники дистанційно отримували вказівки головного організатора схеми. За це жителі Львівщини й Хмельниччини заплатили по 3 тисячі євро.

Прикордонники повідомляють, що особу головного організатора встановлено, триває розшук.

Нагадаємо, ДПСУ перекрила черговий канал незаконного виїзду чоловіків за кордон. Чотирьом організаторам злочинної схеми повідомлено про підозру, їм загрожує позбавлення волі від 7 до 9 років.

Раніше повідомлялося, що торік було зафіксовано понад 3000 спроб втекти з України за допомогою підроблеихі документів. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button