Події

Ґвалтували жінок та дітей. Судитимуть двох російських військовослужбовців, як…

Ґвалтували жінок та дітей. Судитимуть двох російських військовослужбовців, які вчинили масове сексуальне насильство під час окупації Київщини

????Прокурори Офісу Генпрокурора скерували до суду обвинувальний акт щодо двох військовослужбовців зс рф за фактом вчинення сексуального насильства та жорстокого поводження з цивільним населенням (ст. 438 КК України).

????Слідство встановило, що 28 та 31-річний військовослужбовці 15-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади роти снайперів зс рф під час окупації населеного пункту на Київщині в березні 2022 року вчинили серію злочинів сексуального характеру.

????Обвинувачені увірвалися до будинку молодого подружжя та, погрожуючи зброєю, по черзі зґвалтували дружину, при цьому змушуючи дивитись за злочинними діями її чоловіка. Згодом один із обвинувачених зґвалтував їхню 4-річну доньку.

????Після цього обвинувачені увірвалися до іншого будинку, де також, погрожуючи зброєю, зґвалтували вагітну жінку та неповнолітню дівчину.

????Пізніше цього дня вказані військовослужбовці рф вдерлися до будинку ще однієї жінки та намагались її зґвалтувати. Втім після опору постраждалої вони пішли до сусіднього будинку.

????Там обвинувачені ізолювали по окремим кімнатам матір та її неповнолітню доньку та по черзі їх зґвалтували. При цьому військові закрили на кухні членів родини, що проживали в будинку, аби ті не змогли чинити опір.

????Загалом від злочинних дій військових рф постраждали 12 осіб. Досудове розслідування здійснювалося ГУ Нацполіції України за спеціальною процедурою (in absentia).

????З 24 лютого 2022 року Офісом Генпрокурора зафіксовано 235 випадків сексуального насильства, повʼязаного з конфліктом (СНПК). Від дій військовослужбовців рф постраждали 150 жінок та 85 чоловіків. 13 постраждалих є неповнолітніми, зокрема 12 дівчат та 1 хлопець (вид сексуального насильства, не пов’язаний зі згвалтуванням).

Злочини СНПК були зафіксовані у всіх девʼяти регіонах, де перебували окупаційні війська. Найбільше їх зареєстровано на Херсонщині (72), Донеччині (55), Київщині (52) та Харківщині (21).

Back to top button