Україна

Викрито шахраїв, які привласнили 7,5 млн грн – гроші матері загиблого бійця


Викрито шахраїв, які привласнили 7,5 млн грн - гроші матері загиблого бійця

Підозрюваного у шахрайстві затримали на Київщині. Його взяли під варту з можливістю внести 13,2 млн грн застави.

На Закарпатті викрито шахрая, який ошукав матір загиблого військового на майже 7 млн грн. Про це повідомили в Офісі генпрокурора України.

Повідомляється, що підозрюваний залучив до незаконної оборудки жителів кількох областей України, і вони телефонували жінці з пропозиціями вкласти гроші нібито в іноземну інвестиційну компанію. З часом жінці обіцяли отримання високих відсотків від вкладу (вигідніше, ніж пропозиції в банках).

“Пів року жінка систематично перебувала на зв’язку з шахраями і частинами вносила гроші нібито на відкритий для неї рахунок в компанії. Вона передавала готівку довіреній особі підозрюваного на території Ужгородського району або переказувала кошти на банківські картки. Те, що її ошукали, потерпіла зрозуміла тільки після того, як намагалася вивести свої вкладення і додатково сплатила для цього “страховий відсоток”, але грошей так і не отримала. Після цього вона повідомила про злочин правоохоронцям”, – йдеться в повідомленні.

Загальна сума, яку привласнили шахраї, становить 7,5 млн грн.

“Це – кошти, які жінка отримала як грошову допомогу від держави після загибелі сина на війні”, – уточнюють в Офісі генпрокурора.

 

Жінка – уродженка Донеччини, але через війну переїхала до Ужгорода.

Підозрюваного у шахрайстві затримали на Київщині. Його взяли під варту з можливістю внести 13,2 млн грн застави.

Встановлюються інші особи, причетні до шахрайських дій. У межах кримінального провадження проведено близько пів сотні обшуків в різних регіонах України.

Нагадаємо, раніше в Україні викрили та ліквідували шахрайську схему з продажуфейковихавтомобілів для бійців ЗСУ, яку налагодили 12 учасників організованої групи.

В Україні зафіксовано рекордну активність шахраїв

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button