Україна

Викрито шахрайський колцентр, очолюваний колишнім “міністром ДНР”


Викрито шахрайський колцентр, очолюваний колишнім міністром ДНР

Злочинна група діяла на території України з серпня 2022 року. Слідчі встановили, що її організатор – житель тимчасово окупованої території Донецької області, який раніше був “міністром закордонних справ ДНР”.

Поліцейські викрили шахрайський колцентр, очолюваваний колишнім  “міністром закордонних справ ДНР”. Про це повідомила пресслужба Національної поліції України.

“Під виглядом співробітників служби безпеки провідних українських банків зловмисники телефонували громадянам, втручались в їхній мобільний банкінг та переказували гроші потерпілих на банківські рахунки підставних осіб, міжнародні криптовалютні біржі та рахунки азартних ігрових платформ. Поліцейські встановлюють всіх потерпілих громадян, сума завданих збитків може перевищувати 100 мільйонів гривень”, – йдеться в повідомленні поліції.

Слідчі встановили, що організатор злочинної групи – житель тимчасово окупованої території Донецької області, який у квітні 2014 року обіймав посаду “міністра закордонних справ” так званої “ДНР”. Осередки злочинного угруповання діяли в Росії, на тимчасово окупованих територіях Донецької й Луганської областей, а також в деяких інших регіонах України.

Під час масштабної операції в шести регіонах країни було проведено 38 обшуків і задокументовано злочинну діяльність організованої злочинної групи. Встановлено, що група діяла на території України з серпня 2022 по листопад 2023 року.

Шести фігурантам повідомлено про підозру в шахрайстві, а також у крадіжках, вчинених організованою групою осіб.

“Вручене клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою чотирьом з них. Інші фігуранти, які переховуються за кордоном, оголошені в міжнародний розшук”, – йдеться в повідомленні поліції.

Нагадаємо, викрито міжнародне злочинне угруповання, яке ошукало “інвесторів” з ЄС на сотні тисяч євро. Українські правоохоронці разом з іноземними колегами заморозили активи шахраїв у понад 20 країнах.

Раніше повідомлялося, що правоохоронці викрили двох аферистів, що ошукали понад пів сотні переселенців і привласнили понад 400 тисяч гривень. Для злочинного заробітку жителі Запоріжжя створили фейковий фішинговий сайт за аналогом одного з відомих державних банків.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button