Україна

Викрито понад 30 осіб, які намагалися розікрасти бюджет на цифровізацію


Викрито понад 30 осіб, які намагалися розікрасти бюджет на цифровізацію

Серед викритих – заступники міністрів, керівники центральних органів виконавчої влади, екс-нардепи та нечисті на руку бізнесмени.

 
З початку року СБУ викрила понад 30 чиновників та бізнесменів, які намагалися розікрасти бюджет на цифровізацію. Про це повідомив начальник департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк, повідомляє прес-служба СБУ.
 
“За цей рік ми оголосили понад 30 підозр щодо спроб підірвати кіберстійкість нашої держави. У тому числі – заступникам міністрів, керівникам ЦОІВ, колишнім нардепам, нечистим на руку бізнесменам”, – зазначив Ілля Вітюк.
 
Начальник департаменту підкреслив, що в процесі захисту державних інформаційних систем СБУ викриває та припиняє багато корупційних та інших злочинних схем, використовуючи саме цифрові інструменти.
 
“Нещодавно ми знешкодили угруповання, яке за винагороду займалося технічним втручанням до державного реєстру будівництва з метою незаконної реєстрації низки проблемних об’єктів нерухомості. Усі дії в системі відповідним чином зберігалися, тому ми швидко зупинили протиправну діяльність та викрили злочинців”, – повідомив Вітюк
 
Раніше повідомлялося, що з початку року СБУ нейтралізувала понад 4,5 тис. кібератак.
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button