Цікаве

Віскі за доступною ціною: як не помилитися у виборі

Віскі — особливий напій, який цінують за багатогранність та насиченість смаку. Залежно від країни походження та використаної сировини, може бути м’яким чи дуже міцним. Хоча його відносять до преміальних напоїв, розуміючись в особливостях вибору та знаючи відмінні риси якісного віскі, можна знайти його в будь-якому ціновому сегменті.
Віскі за доступною ціною: як не помилитися у виборі

На що звернути увагу під час купівлі

Щоб придбаний віскі прийшовся вам до смаку, варто врахувати кілька основних параметрів:

  1. склад — якщо пшеничний відрізняється м’якістю, то житній має гіркуватий присмак, традиційний скотч готують з ячменю, а бурбон — на основі кукурудзи;
  2. витримку — бюджетні різновиди витримують в бочках від 2 до 4 років, елітні напої — понад 18 років, однак їх варто купувати, лише якщо ви можете розпізнати всі нотки смаку та аромату;
  3. спосіб виготовлення — купажований має найпростіший та зрозумілий смак, тоді як однобочковий буде більш насиченим, а односолодовий — складним та багатогранним;
  4. країну походження — шотландський має різноманітні нотки у присмаку через витримку в бочках від інших напоїв, ірландський чистий та м’який через потрійну дистиляцію, американський — зі специфічним присмаком, оскільки його виготовляють з кукурудзи.

Якщо раніше ви не куштували віскі або плануєте приготувати на його основі коктейлі, варто віддати перевагу простим сортам. Найкраще підійдуть ірландські купажовані з мінімальним терміном витримки. Тоді рекомендується купити віскі за приємною ціною і не переплачувати за присмаки, які не вдасться розпізнати. Напої з категорії елітних часто купують як подарунок, а також справжні поціновувачі.

Як відрізнити оригінальний віскі

Купуючи підробку, варто розуміти, що в ній не лише не буде ексклюзивного смаку, але й можуть бути неприємні наслідки. Саме тому краще вибирати перевіреного продавця — наприклад, інтернет-магазин Маудау, де представлені тільки оригінальні напої. Основними критеріями є:

  1. колір — чистий, без осаду;
  2. вартість — повинна відповідати заявленим термінам витримки та способу виготовлення;
  3. етикетка — якісна, приклеєна рівно та змістовна.

Виробник обов’язково повинен зазначати на етикетці назву бренда, вид і сорт віскі, місце виготовлення та розливу, рівень міцності, об’єм пляшки та тривалість витримки. Важливо, щоб був склад і термін придатності. Якщо будь-якої інформації немає, краще відмовитися від купівлі.
Фахівці радять віддати перевагу відомим брендам. Їх напої мають впізнаваний дизайн, який легко відрізнити від підробки. Окрім того, такі компанії гарантують якість своїх напоїв, завдяки чому ви можете бути впевнені у безпеці їх вживання.

Back to top button