Україна

Викрито мережу агентів ФСБ: серед затриманих – чиновниця міськради


Викрито мережу агентів ФСБ: серед затриманих - чиновниця міськради

Учасники ворожої агентури діяли окремо один від одного, але були “підзвітні” єдиному куратору – кадровому співробітнику ФСБ.

Служби безпеки України знешкодила агентурну мережу ФСБ. Серед них – жінка-інженер оборонного заводу та чиновниця міськради на Донеччині. Про це повідомляє СБУ на своєму Telegram-каналі в понеділок, 5 лютого.

“Контррозвідка нейтралізувала розгалужену агентурну мережу ФСБ. У результаті спецоперації одночасно затримано пять російських агентів, які діяли в Одеській, Запорізькій та Донецькій областях. Зловмисники розвідували місця найбільшого зосередження особового складу та військової техніки ЗСУ на прифронтових територіях”, – мовиться в повідомленні. 

Зловмисники намагалися розшукати склади з боєприпасами та паливно-мастильними матеріалами Сил оборони, а також промислові потужності, де ремонтують важке озброєння українських військ.

Поплічники окупантів збирали відомості й про наслідки ворожих прильотів та “верифікували” координати для нових ракетних атак РФ.

“Для конспірації учасники російської агентури діяли окремо один від одного, але були “підзвітні” єдиному куратору ворожої групи – кадровому співробітнику ФСБ. Його установчі дані вже відомі співробітникам СБУ… Серед затриманих була посадовиця відділу однієї із міськрад Донеччини. Крім неї в області знаходились ще двоє ворожих агентів – екс-очільник місцевого комунального підприємства та мешканка Краматорська. Іншою учасницею ворожої групи виявилася інженерка-технологиня одного із оборонних підприємств Запоріжжя. Фігурантка «зливала» до ФСБ розвіддані щодо ремонту бойової техніки на виробничих потужностях заводу”, – зазначили в СБУ.

Одним російським агентом виявився посадовець транспортної компанії з Одещини. Він збирав інформацію про можливу передачу позашляховиків на потреби ЗСУ.

Кожен із фігурантів до вербування був активним учасником прокремлівських груп у популярних месенджерах. Таким чином вони потрапили у поле зору ФСБ, яка потім дистанційно залучила їх до співпраці.

Слідчі Служби безпеки повідомили фігурантам про підозру за Державна зрада в умовах воєнного стану ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України.

Зловмисникам тепер загрожує довічне ув’язнення.

Як ми вже писали, контррозвідка Служби безпеки затримала у Дніпрі колишнього бойовика терористичної організації “ЛНР”, який працював на ФСБ Росії. За його “наведенням” росіяни обстріляли один з об’єктів Дніпра під час повітряної атаки 29 грудня минулого року.

Крім того, в Києві викрито зрадника, що шпигував за Третьою штурмовою бригадою.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button