Україна

Викрито контрактницю ЗСУ, що видавала дані про БпЛА ворогу


Викрито контрактницю ЗСУ, що видавала дані про БпЛА ворогу

Зрадниця надіялась одержати від окупантів російський паспорт і “евакуюватися” на територію РФ.

Служби безпеки України (СБУ) затримала зрадницю, що “зливала” інформацію про українські безпілотники на Херсонщині. Про це повідомляє прес-центр СБУ на своєму Telegram-каналі у вівторок, 18 липня.

“Фігуранткою виявилась контрактниця однієї з військових частин ЗСУ, яка дислокується в регіоні і виконує бойові завдання на передовій. За вказівкою російської спецслужби зрадниця збирала розвіддані про безпілотні літальні апарати Сил безпеки та оборони”, – зазначається в повідомленні.

Служба безпеки зазначає, що окупантів цікавили місця застосування українських дронів-розвідників на правому березі Дніпра у Херсонській області.

Жінка намагалася також зібрати максимум інформації про можливі контрнаступальні операції українських військ і шукала вогневі позиції протиповітряної оборони ЗСУ на території регіону.

Обіцяна “нагорода” за зраду полягала в “евакуації” в РФ та отриманні російського паспорту.

Співробітники СБУ затримали зловмисницю на спробі отримання секретної інформації про українські військові об’єкти.

“За даними слідства, контрактниця була дистанційно завербована на початку цього року кадровим співробітником гру з позивним “Дімка”. У поле зору російської спецслужби вона потрапила через підписку на різні групи військового спрямування у забороненій соцмережі Вконтакте. У подальшому зрадниця спілкувалася з агресором через один з месенджерів, а отриману інформацію передавала у вигляді електронних координат з фотографіями об’єктів”, – розповіли в СБУ.

Служба зазначає, що у фігурантки виявлено мобільний телефон, який вона використовувала у розвідувально-підривній діяльності.

Слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за статтею Державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України). Тепер жінці загрожує довічне ув’язнення. Нині вона перебуває під вартою. 

Нагадаємо, інформацію про колаборантів і зрадників з Харківської області, які можуть знаходитися в Європі, почали вносити в базу Інтерполу.

Викрито колаборанта, що намагався видавати ворогу партизанів

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button