Україна

Вийти з НАТО пообіцяла кандидатка у президенти Франції у разі перемоги – 1News


фото з відкритих джерел

Політик також говорила про проблему міграції, зокрема про Європейський міграційний пакт

Кандидатка у президенти Франції, лідерка партії “Національний фронт” Марін Ле Пен заявила, що у разі перемоги на президентських виборах виведе Францію з НАТО. Вона наголосила, що під час її президентства країна обере політику незалежності. Про це повідомляє Le Figaro.

Ввечері суботи Ле Пен проводить мітинг для своїх виборців, анонсуючи свої плани на посаді президента Франції. На мітингу вона оголосила про плани вивести Францію з Об’єднаного командування НАТО.

“Щоб не бути втягнутим у не наші конфлікти”, – заявила Ле Пен.

Політик також пообіцяла “повернути французам їхню країну”, говорячи про проблему міграції, зокрема про Європейський міграційний пакт, який Ле Пен назвала “пактом диявола”.

“Французи самі повинні вирішувати, хто населяє Францію. Французам вирішувати, хто може стати французами”, – резюмувала вона.

1News за темою: Президент Франції Макрон не виключає зустріч з Путіним через Україну

Нагадаємо, президентські вибори у Франції відбудуться 10 і 24 квітня 2022 року. При цьому парламентські вибори в країні пройдуть 12 і 19 червня.

Оскільки чинний президент Франції Еммануель Макрон офіційно став главою держави 14 Травня 2017 року, передача влади наступнику або початок його другої президентської каденції повинні відбутися не пізніше 13 травня 2022 року.

Нагадаємо, що раніше партія президента Еммануеля Макрона “Вперед, Республіка!” програла на регіональних виборах, як і партія головної конкурентки на майбутніх президентських виборах Марін Ле Пен “Національний фронт”. Перемогу здобули праві республіканці і, меншою мірою, ліві соціалісти.


Джерело

Back to top button