Україна

У квітні РФ використала проти ЗСУ 500 хімічних боєприпасів – Генштаб


У квітні РФ використала проти ЗСУ 500 хімічних боєприпасів - Генштаб

У період з лютого 2023 року по квітень 2024 року було зафіксовано 1891 випадок застосувань, споряджених небезпечними хімречовинами.


Російські військові протягом квітня застосували по українським бійцям 444 боєприпаси, споряджені небезпечними хімічними речовинами. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в п’ятницю, 3 травня.
 
“Протягом останнього місяця мобільними групами угруповання сил і засобів підтримки та іншими підрозділами Сил оборони зафіксовано 444 випадки застосування ворогом боєприпасів з вмістом небезпечних хімічних речовин, що на 71 випадок більше, ніж за попередній період”, – йдеться в повідомленні.
 
За даними Генштабу, основним способом доставки є використання безпілотних літальних апаратів переважно зі скидом К-51.
 
Всього, в період з лютого 2023 року по квітень 2024 року було зафіксовано 1891 випадок застосувань, споряджених небезпечними хімічними речовинами.
 
У Генштабі зазначили, що росіяни продовжують застосовувати боєприпаси, які містять небезпечні хімічні речовини, і цим порушують Конвенцію про заборону розробки, виробництва, накопичення, застосування хімічної зброї та про її знищення, а також закони та звичаї ведення війни.

Нагадаємо, США запровадили нові санкції проти Росії – за порушення глобальної заборони на хімічну зброю через застосування проти українських солдатів хлорпікрину.

РФ влаштовує незаконні хімічні газові атаки проти військовослужбовців ЗСУ. За останні місяці ця практика стала систематичною. Окрім сльозогінного газу війська РФ використовують ціанистий водень, хлорпікрин, що заборонено Конвенцією про заборону хімічної зброї.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button