Україна

Вибухи під Керчю: Буданов заявив, що ціллю був не міст


Вибухи під Керчю: Буданов заявив, що ціллю був не міст

Керівник ГУР Міноборони України зазначив, що 12 серпня засіб ураження “йшов трошки далі, і не до мосту”.

Ціллю під час вибухів поблизу Керченського мосту 12 серпня був не сам міст. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в інтерв’ю проєкту Радіо Свобода під назвою Крим.Реалії, що було опубліковане в четвер, 24 серпня.

“Я вам хочу прямо сказати, що там була інша ціль. Але чотири зенітні ракети були пущені на її перехоплення і, трошки підбивши, збилися з курсу. Не значно. Вони (росіяни) вірять, що це йшло в міст. В принципі, хай вірять. Тут вже нічого такого немає. Бо це минула історія”, – пояснив він.

За його словами, пошкодження від того засобу ураження був “зовсім незначний”, тому що той засіб “йшов трошки далі, і не до мосту він йшов”. Однак Буданов не уточнив, який саме об’єкт планували уразити.

“Оскільки вони чотири зенітні ракети використали для ураження того об’єкта, вони його трохи збили з курсу. Не значно. І він зачепив Кримський міст, зрештою. Але те, що він його зачепив, – то це ніщо в порівнянні з тим, коли вони застосували дими з точки зору місцевого населення. От тоді почалася паніка. Бо коли пішов масштабно дим, а перед цим були вибухи, люди почали “сарафанним радіо” просто розганяти страшну паніку. Тобто вони самі себе покарали по суті. Якщо хочете, кара Божа прийшла до них”, – резюмував Буданов.

Нагадаємо, СБУ показала, як виглядають морські дрони.

Буданов розповів про ефективність морських дронів

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button