Україна

ВВП України у II кварталі впав на 37% – Мінекономіки


ВВП України у II кварталі впав на 37% - Мінекономіки

Фінансисти говорять про позитивний вплив на ВВП часткового розблокування зернового експорту з портів Одеської області до країн ЄС, а також прискорення темпів та обсягів збирання зернових.

Реальний валовий внутрішній продукт України у квітні-червні 2022 року знизився порівняно з попереднім кварталом на 19,1%, а порівняно з ІІ кварталом 2021 року – на 37,2%. Про це у четвер, 8 вересня, пише Інтерфакс із посиланням на міністерство економіки України.
 

 
Там зазначають, що цей показник виявився дещо оптимістичнішим за його прогнозну оцінку в 40,6%. При цьому за серпень, за даними міністерства, показник ВВП знизився до торішнього орієнтовно на 35%.
 
“Тобто спостерігається деяке уповільнення темпів падіння ВВП”, – наголосили фахівці.
 
Загалом Мінекономіки прогнозує падіння ВВП у 2022 році на 33,2%. У відомстві кажуть, що такий прогноз базується на тенденціях, що спостерігалися у другому кварталі та серпні цього року.
 
“На макропоказники серпня позитивно вплинули часткове розблокування зернового експорту з портів Одеської області до країн ЄС, а також прискорення темпів та обсягів збирання зернових на підконтрольній Україні території”, – додали у відомстві.
 
Раніше міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що запозичення залишаються єдиним дієвим способом збільшення надходжень до державного бюджету України за нинішніх умов. 

Новини от 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button