Україна

Введення воєнного стану – в Україні працюють соцоргани – 1News


Фото з відкритих джерел

Зокрема на першому засіданні були розглянуті переорієнтація “гарячих ліній” та способи виплати пенсій

Міністерство соціальної політики України разом з Національною соціальною сервісною службою та Пенсійним фондом створили координаційний штаб для забезпечення стійкості та безперебійної роботи соціального захисту в умовах воєнного стану на тлі військового вторгнення Росії. Про це повідомило Міністерство оборони України у Facebook.

Як зазначається, на першому засіданні координаційного штабу спланували порядок збору інформації про потреби переміщеного населення та наявні ресурси для задоволення цих потреб з департаментів соціального захисту місцевих державних адміністрацій, дії із залучення допомоги донорів, благодійних та громадських організацій, для забезпечення життєвих потреб переміщених осіб.  

Водночас прийнято рішення про термінову переорієнтацію “гарячих ліній” Урядового контактного центру 15-45, 15-39, 15-47 на інформаційно-координаційну роботу щодо допомоги в переміщенні людей із небезпечних регіонів та забезпеченні життєвих потреб переміщених осіб. Це буде зроблено найближчим часом.

Також напрацьовані альтернативні способи виплати пенсій та соціальних допомог на  випадок збоїв у роботі тої чи іншої банківської установи, а також для переміщених осіб, які отримують пенсію через поштового оператора. Зокрема вони дозволять забезпечити безперебійність у здійсненні виплат пенсій та соціальних допомог.

1News за темою: Україна призупинила атаки РФ, діє оперативна пауза, – Зеленський

Нагадаємо, що раніше на Херсонщині внаслідок російської окупації загинули 13 людей.

При цьому, серед загиблих – двоє дітей та девʼятеро військовослужбовців. Також 33 людини постраждали. Із них 4 дитини та 17 військовослужбовців.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button