Україна

Вторгнення Росії – Верховна Рада звернулася до країн-гарантів за Будапештським меморандумом – 1News

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук
Фейсбук Руслан Стефанчук

І з вимогою надання реальної допомоги Україні у відновленні її суверенітету

ВРУ звернулася до країн-гарантів за Будапештським меморандумом з вимогою негайних дій задля ефективної деескалації та припинення збройної агресії РФ проти України. Про це у своєму відеозверненні заявив голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук. Трансляцію вів “UKRlive”.

“Верховна Рада України звертається до держав – гарантів незалежності, суверенітету та існуючих кордонів України відповідно до Меморандуму про гарантії безпеки у зв’язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї, так званого Будапештського меморандуму, з вимогою вчинення негайних дій задля ефективної деескалації та припинення збройної агресії РФ проти України, виведення її військ і техніки з території України та надання реальної допомоги Україні у відновленні її суверенітету”, – ідеться у заяві.

1News за темою: Під Херсоном тривали важкі бої за міст через Дніпро, його контролюють ЗСУ, – мер

Нагадаємо, вранці 24 лютого Росія почала нове вторгнення в Україну – авіаударам піддалися декілька міст. Під прицілом військова інфраструктура. Детальніше про це читайте тут.

Верховна Рада проголосувала за запровадження воєнного стану у зв’язку із вторгненням російських військ.

В країні оголосили загальну мобілізацію. Відповідний проєкт закону президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button