Україна

Вторгнення РФ – Зеленський заявив що у разі вторгнення РФ в Україну буде повномасштабна війна в Європі – новини України

За словами президента, Україна не допустить окупації якогось міста чи якоїсь території

Президент України Володимир Зеленський
Reuters


У разі вторгнення Російської Федерації в Україну буде повномасштабна війна в Європі. Про це під час брифінгу заявив президент України Володимир Зеленський. 

“Буде, на жаль, трагедія, якщо почнеться ескалація. Це не буде війна України з Росією, це буде повномасштабна війна у Європі”, – сказав президент. 

Він зазначив, що за останні кілька років у країні сталося багато змін. За його словами, Україна не допустить окупації якогось міста чи якоїсь території.

Нагадаємо, нещодавно Велика Британія анонсувала розширення режиму санкцій проти Російської Федерації через напруженість на кордоні з Україною. 

Новини за темою: Санкції проти РФ буде запроваджено, щойно російські солдати переступлять кордон України, – Джонсон

Також Ліз Трас заявила, що Лондон внесе зміни до законодавства, щоб розширити санкційний список. Глава МЗС нагадала, що в Британії сьогодні можуть запроваджувати обмеження лише “проти тих, хто безпосередньо залучений у діяльність із дестабілізації в Україні”.

Водночас через загрозу вторгнення Росії до України Велика Британія планує подвоїти чисельність своїх військ у складі НАТО, дислокованих в Естонії. Британський контингент в Естонії зросте до понад 1800 військовослужбовців.



БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО
Source link

Back to top button