Україна

Вторгнення РФ в Україну – Гаращук заявив, що міжнародні структури безпеки не впоралися зі своїм завданням – 1News


Фото з відкритих джерел

Петро Гаращук пояснив, якими є складнощі з доставками допомоги для України повітряним шляхом

Міжнародні структури безпеки, зокрема ООН, не впоралися зі своїм завданням. Про це в ефірі на “UKRlive” під час включення заявив військовий представник місії України при НАТО у 2008-2011 роках Петро Гаращук.

https://www.youtube.com/watch?v=StBsgYB39jE

Експерт, відповідаючи на запитання, як і чим зараз, в умовах вторгнення, Україні можуть допомогти її міжнародні партнери, зазначив: “Ворог наніс удари по аеродромах. Зброю або інше спорядження, або медикаменти, або інші якісь засоби для збереження життя людей, перш за все, військовослужбовців, цивільних осіб, можна доставляти або через аеродроми повітряним транспортом, або наземним транспортом. Наземним, звичайно, це можна зробити”.

1News за темою: Із території Білорусі випустили балістичні ракети в бік України

Петро Гаращук прокоментував, як зараз себе проявляє ООН. На його думку, ця та інші безпекові структури не впоралися зі своїми завданнями.

“ООН була створена після Другої світової війни як організація, яка має нести мир у життя людей. Україна є засновником цієї організації, є учасником Організації об’єднаних націй. Але міжнародні структури безпеки – нам треба це чітко розуміти і від імені українського суспільства на цьому наголошувати – не справилися зі своєю задачею, тому треба переглядати. Ми маємо історичний досвід. До ООН була Ліга націй, яка виключила Радянський Союз, коли він вдерся на територію невеличкої Фінляндії. Як зараз себе поведе ООН і Рада безпеки, до якої, до речі, входить країна-агресор, нам не відомо, але нам би дуже хотілося, щоб хоча б поставити питання щодо виключення країни-агресора з цієї організації”, – сказав Петро Гаращук.

1News за темою: Українські військові ведуть бій на напрямку Сум, – Держприкордонслужба

Нагадаємо, раніше ми писали, що в Україні вводять воєнний стан у зв’язку із вторгненням Росії на територію України.

Україна прийняла рішення розірвати дипломатичні відносини з Російською Федерацією. Про це під час брифінгу в ОП заявив президент України Володимир Зеленський.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button