Події

Андрій Костін: Не може бути миру без справедливості для всіх постраждалих ві…

Андрій Костін: Не може бути миру без справедливості для всіх постраждалих від війни. Діти – найбільш вразливі з них, і відновлення справедливості для них є нашим першочерговими завданням

????Генеральний прокурор Андрій Костін на полях 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН взяв участь у заході високого рівня «Битва за майбутнє: Українські діти на війні». Під час виступу він наголосив на нагальній необхідності створення міжнародного механізму для повернення усіх українських дітей, примусово депортованих росією.

????Ми всі знаємо і всі поділяємо переконання, що не може бути миру без справедливості для всіх постраждалих від цієї війни. Діти – найбільш вразливі з них, і відновлення справедливості для них є нашим першочерговими завданням, – зазначив Андрій Костін.

????Олена Зеленська під час свого виступу наголосила, що допомога українським дітям потрібна не лише їм самим, а й світу, бо це означає відновлення справедливості та прав людини, зокрема дитини.

????Якщо дитинство під загрозою в одній країні – воно під загрозою повсюдно, – резюмувала Перша Леді.

????Генпрокурор подякував Олені Зеленській та Омбудсмену Дмитру Лубінцю за те, що розкрили масштаб і тяжкість злочинів, які чинить рф проти українських дітей.

????Наша мета – зробити все можливе, щоби зупинити агресора та притягнути до відповідальності усіх причетних до цих злочинів, – констатував він.

????Андрій Костін зауважив, що українські діти повинні повернутися до своїх домівок та родин до того, як їх піддадуть русифікації – насильницькому перевихованню та індоктринації, які стирають їхню ідентичність та руйнують родинні зв’язки.

????Щоби запобігти цьому, ми повинні діяти швидко і злагоджено. ООН вжила рішучих заходів для забезпечення постачання українського зерна до країн, які опинилися під загрозою голоду. І так само рішуче вона повинна діяти, щоби повернути наших дітей додому. Настав час для Організації Об’єднаних Націй втілити саму її суть – діяти єдиним фронтом. Об’єднатися заради дітей, – наголосив Генпрокурор.

Video is too big

Back to top button