Україна

Вторгнення РФ – у Міненерго повідомили, що Єврокомісія розглядає всі варіанти підтримки України – 1News


Фото з відкритих джерел

Напередодні міністр енергетики Герман Галущенко провів онлайн-зустріч з єврокомісаром з питань енергетики Кадрі Сімпсон

Єврокомісія розглядає варіанти підтримки України, в тому числі, в контексті майбутньої синхронізації енергосистем. Про це повідомили на Facebook-сторінці Міністерства енергетики України.

У відомстві повідомили, що вчора, 24 лютого, міністр енергетики Герман Галущенко провів онлайн-зустріч з єврокомісаром з питань енергетики Кадрі Сімпсон.

Міністр поінформував європейську сторону про стабільність проходження українською енергосистемою ізольованого режиму навіть в умовах війни, а також повідомив про можливу загрозу радіаційної небезпеки для Європи через дії російських окупаційних військ, які наразі захопили і утримують Чорнобильську атомну станцію.

Своєю чергою, Кадрі Сімпсон зазначила, що Єврокомісія наразі розглядає всі можливі варіанти підтримки України, в тому числі – в рамках процесу синхронізації української енергетичної системи з європейською ENTSO-E.

1News за темою: Україна призупинила імпорт електроенергії з Білорусі

Нагадаємо, Україна у четвер, 24 лютого, повністю відключилася від енергосистем Росії та Білорусі. Про це свідчать інтерактивна карта на сайті “Укренерго”. За даними, які є на сайті, Україна наразі ні звідки не імпортує та нікуди не експортує електроенергію.

Нагадаємо, заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич повідомляв, що на період роботи енергосистеми України в ізольованому режимі понад 100 об’єктів енергетичної інфраструктури будуть під посиленою охороною.

Вранці 24 лютого Росія почала нове вторгнення в Україну – авіаударам піддалися декілька міст. Під прицілом військова інфраструктура. Детальніше про це читайте тут.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button