Україна

Вступ України до НАТО – США пояснили, які вимоги потрібно виконати – 1News


фото з відкритих джерел

На думку американської представниці, Україна вже пройшла довгий шлях до членства і має Нацпрограму

Україні для вступу в Північноатлантичний альянс (НАТО) необхідно провести реформи оборонного сектора та сил спецоперацій, а також розв’язати питання з непідконтрольними територіями. Про це повідомила тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін в інтерв’ю ТСН.

За її словами, приєднання до ЄС, НАТО або інших західних організацій – процес нелегкий, однак Україна вже пройшла довгий шлях до членства і має Нацпрограму, за якою співпрацює з Альянсом.

“Також є деякі реформи, які ще чекають, і вони стосуються не тільки оборонного сектора, а також сил Спеціальних операцій та інших секторів. Тому Україна на цьому шляху, але ще не в кінцевій точці”, – наголосила Квін.

1News за темою: Зеленський про вступ до НАТО: Залежить не від України

При цьому вона допустила, що українці “можуть бути засмучені через те, що потрібно працювати так важко і так довго”, проте “мета західної інтеграції варта цього”.

Водночас дипломат заявила, що НАТО не має вимог до потенційних членів, що “кожна проблема, яку має країна, повинна бути вирішена”. Мова, за її словами, йде про непорушність кордонів. Втім, є традиція, що перед приєднанням до Альянсу “подібні речі повинні бути вирішені”.

“Тому, звичайно, ми сподіваємося, що розумне рішення по Донбасу буде знайдено, і що криза по Донбасу і російська агресія можуть бути вирішені. Щоб Україна могла приєднатися до НАТО без того, щоб мати свого роду триваючий конфлікт”, – пояснила американська представниця.

1News за темою: Вступ України до НАТО підриває безпеку Росії, – Путін

Як повідомлялося раніше, речник Пентагону Джон Кірбі заявив, що Росія не може застосовувати право вето щодо рішення України приєднатися до Північноатлантичного альянсу. Будь-яке питання щодо членства стосується безпосередньо конкретної країни та самого НАТО.


Джерело

Back to top button