Україна

Вступ до НАТО – Цибулько заявив, що Альянс став складним організмом в ухваленні рішень – 1News

Володимир Цибулько

Україні потрібно насамперед вступати у якісь маленькі союзи, вважає експерт

НАТО з огляду на своє розширення стало дуже складним організмом у процесі ухвалення рішень, а зараз час такий, що виграє той, хто приймає миттєві оперативні рішення. Про це в ефірі “Першого Незалежного” під час включення заявив політолог Володимир Цибулько.

Експерт, коментуючи інформацію про те, що Швеція задекларувала відмову вступати у Північноатлантичний альянс, пояснив причини такого рішення.

“НАТО у силу свого розширення стало дуже складним організмом у прийнятті рішень. Зараз час такий, що виграє той, хто приймає миттєві оперативні рішення. Чому нам треба, у першу чергу, якісь маленькі союзи. Оцей союз Британії, Польщі і України, ще, можливо, Туреччини – такий чотирикутник, він був би суперефективний, тому що узгодження своїх дій робилося б у кожній країні дуже швидко і колективні рішення приймалися б дуже швидко. НАТО – це узгодження інтересів 30 країн. І НАТО – це політико-мілітарний союз. Там політична компонента важливіша. Тяжке рішення приймається, узгодження інтересів кожного учасника, кожного члена НАТО. Такі рішення можуть затягуватися надовго, навіть не на тижні, а на місяці, а то й на роки”, – сказав Володимир Цибулько.

1News за темою: Зеленський обговорив із Дудою співпрацю в тристоронньому союзі з Британією

Нагадаємо, уряд Швеції задекларував відмову від членства у Північноатлантичному альянсі.

Як повідомляли, генсек НАТО Єнс Столтенберг наголошував, що рішення НАТО щодо перспективи членства України в Альянсі залишається в силі, незважаючи на загрозу можливого наступу Росії.

Раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що питання членства України в НАТО наразі не стоїть на порядку денному. Він висловив здивування, що РФ зосередила переговори на вступі України до Альянсу.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button