Україна

Встановлено причину мору риби у Південному Бузі на Хмельниччині


Встановлено причину мору риби у Південному Бузі на Хмельниччині

Дослідження проб води виявило перевищення показника біохімічного споживання кисню. Збитки довкіллю склали понад 560 тисяч гривень.

Екологи провели лабораторні дослідження проб води, які були відібрані 17 травня з річки Південний Буг в Хмельницькому і встановили, що мор риби пов’язаний з забрудненням водойми. Про це 30 травня повідомила Державна екологічна інспекція в Хмельницькій області.

Зазначається, що була обстежена ділянка Хмельницького водосховища берегів та русла річки Південний Буг від автомобільного мосту на село Осташки поблизу вулиці Північної до вулиці Кам’янецької.

“За результатами інструментально-лабораторних досліджень встановлено перевищення показника біохімічного споживання кисню (БСК), який свідчить про забруднення водойми. В точці відбору на річці Південний Буг по вул. Кооперативній цей показник становив 3,4 мг/дм3, а в точці відбору  по вул. Північній  – 3,6 мг/дм3 (при нормі 3,0 мг/дм3). Показник розчиненого у воді кисню становив від 4,2 до 4,4 мг/дм3 (при нормі не менше 4,0 мг/дм3)”, – уточнила інспекція.

Зафіксовано загибель 146 товстолобів, семи коропів, одної щуки, одного карася. Наголошується, що розмір збитків, завданих довкіллю, склав 562 139 гривень.

Матеріали передані до правоохоронних органів для встановлення причин загибелі риби та притягнення винних осіб до відповідальності.

Раніше повідомлялося, що Сухий лиман в Одеській області забруднено нафтопродуктами.

У Маріуполі триває мор дельфінів – мерія

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button